ATO BAŞKANI BEZCİ'YE ÇIPLAK MODEL TEPKİSİ

Ankara Ticaret Odası, tepkilere rağmen yabancı manken merakından vaz geçmiyor. ATO, bu yıl ki alış veriş festivaline de yabancı bir mankeni tanıtım yüzü” yapmaya hazırlandığı yolundaki iddialar tepkilere neden oldu..

Gündem 11.05.2014 11:17:50 0
ATO BAŞKANI BEZCİ

Ankara Ticaret Odası, tepkilere rağmen yabancı manken merakından vaz geçmiyor. ATO, bu yıl ki alış veriş festivaline de yabancı bir mankeni “tanıtım yüzü” yapmaya hazırlandığı yolundaki iddialar tepkilere neden oldu..

Ankara Ticaret Odası`nın 6 Haziranda başlayacak olan  Ankara Shopıng Fest ,bu yıl ki alışveriş festivali için de yabancı ünlü bir mankeni tanıtım yüzü yapacağına dair yapılan açıklamaya çeşitli çevrelerden tepkiler artarak sürüyor. ATO geçtiğimiz yıl Amerikalı iç çamaşırı mankeni Emily Didonato’yu seçmiş, büyük paralar ödendiği iddia edilmişti.ATO’nun, bu yılki festival için de yurt dışından yabancı manken aradığı iddiaları ortalığı karıştırdı..

ATO’nun Ankara’yı yabancı mankenle tanıtmasına bir tepki de Ankaralı model Belgin Saydan’dan geldi. Saydan yaptığı yazılı açıklamada, festival için ille tanıtım yüzü olarak bir manken kullanılacaksa neden yabancı ve çıplaklığı ile tanınmış birinin tercih edildiğini sorgulayarak “Ankaramızı anadan üryan pozlar vererek ünlenmiş, elin gavuru ile tanıtmak büyük bir şuursuzluktur, Başkentimize, Başkentlilerimize büyük bir saygısızlık, büyük bir ihanettir” açıklamasında bulundu.

Saydan, “İlle bir manken tanıtım yüzü yapılacaksa, bu kişinin kendi içimizden, kendi kültürümüzden biri olması gerekmez mi? Örneğin neden ben seçilmiyorum? Bu görev neden bana verilmiyor? Genel manken görüntüsünden uzak ve orasını burasını açmayan biri olduğum için mi? Başkentimizin bir etkinliğinde, Başkentimizi tanıtabilmenin kriteri çıplaklık mı? Kendi memleketimizde, kendi kültürümüzü tanıtabilmemiz için bizim de ille soyunmamız mı gerekiyor? Çıplak olursan baş tacısın; açılıp saçılmayıp, namusunu düşünürsen yoksun, öyle mi?” diye sordu.

ATO’nun geçtiğimiz yıl ki Shopping Fest alış veriş festivalinde yine yabancı bir mankeni tanıtım yüzü yaptığını belirten Ankaralı Manken Belgin  Saydan, “İç çamaşırı mankenliği yapan bu kadına tonla para verildi, bir iki saatlik bir iş için. Yazık değil mi bu paralara? Kimin parası bu? Gariban esnafın değil mi? Anlaşılan bu yıl da yine gariban Ankaralı esnafın tonla parası bir gavur mankene akıtılacak. Üstüne bir de bunların tonla nazları çekilecek, gönülleri hoş olsun diye. Yazıklar olsun” dedi.

PROTESTOYA HAZIRLANIYOR

Belgin Saydan, soyunmadığı, örf ve adetlerinden taviz vermediği için bu tür organizasyonlarda kendisinin tercih edilmediğini belirterek, ATO’nun alışveriş festivali için Ankara’ya yabancı bir manken getirecek olmasını protesto edeceğini sözlerine ekledi.

  

 

 ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

 

ABDULLAH ORTAÇ-ÖZEL HABER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00